onsdag 11 februari 2009

Vårkänslor mitt i vintern!

I dag när jag gick hem från jobbet var det fortfarande lite snö kvar på marken efter nattens snöfall och från norr blåste en bitande kall vind.
När jag passerade blomster-handlaren på torget höll de precis på att stänga och ta in de blommor som stod ute. I ögonvrån såg jag en vit minicyklamen - och plötsligt var det vår! Jag var bara tvungen att ha den där blomman och ta med mig känslan av vår hem. Jo, jag vet cyklamen är inte blomma som vi normalt ser som vårblommor men för mig är den en påminnelse om en underbar vårpromenad i Toscana förra året.
Vi var på vandring på "vie cave", de nedsänkta etruskiska vägar som återfinns på landsbygden i södra Toscana med ett gäng goda vänner under en helg i april och överallt fanns fantastiskt vackra cyklamen i alla nyanser mellan vitt och bleklila. Det var en sådan underbar vårdag men hög och klar luft och en livgivande sol att den för evigt kommer att finnas kvar i mitt minne. Nu fick jag med mig en liten bit av Italien hem i en kruka.

1 kommentar:

  1. Hej Nilla!
    Vilken vacker Skånelänga ni ägor, underbar skorsten... Och lamor till grannar hihi! Sov gott! M v h Maria-Isabel (Vintage och morrhår)

    SvaraRadera