torsdag 18 december 2008

Flytten hem


I april 2007 gick flytten hem. Vi hade köpte ett litet korsvirkeshus i Skåne och huset i Bourgogne skulle säljas - ett mycket tufft beslut. På Skärtorsdagens förmiddag skruvade vi ner namnskylten vid vår brevlåda. Ett par timmar senare, tidigare än vi väntat oss, anlände flyttbilen. Den hade redan hämtat upp flyttlass i Geneve och på ett par andra platser men det fanns gott om utrymme för våra prylar - lastbilen var verkligen jättestor!


På tre och en halv timma hade killarna från Kungsholms Express packat ner allt vårt pick och pack och fyllt den stora flyttbilen.

Allt gick väldigt smidigt och bilen kunde trots alla mina farhågor backa nerför vår uppfart (jag vet inte hur många timmar jag legat vaken på nätterna och i tankarna backat den attans flyttbussen) så det blev inte så långt att bära. Släpet hade de förstås fått lämna i utkanten av byn, det hade aldrig gått att baxa det runt bland de smala gränderna men själva bilen lyckades komma riktigt nära. Den kom dessutom också, efter avslutat packande, UPPFÖR vår backe vilket visade sig inte vara så lätt. Bilen var bakhjulsdriven och fastnade i leran - men till slut gick det. Spåren den lämnade kommer i alla fall att finnas kvar ett bra tag.
Vädret var i alla fall så bra som man bara kunde önska sig med sol och milda vindar hela dagen. Allting som skulle med hem kom med och det var en märklig känsla när den stora flyttbilen sakta jobbade sig uppför backen och till slut rullade runt kröken och försvann hem mot Sverige. N passade på att låna kameran och ta ett foto av sina rörda (men lättade) föräldrar som tog ett avsked av 17 somrar i Frankrike. Vårt franska äventyr var över ... i alla fall för den här gången!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar