söndag 25 januari 2009

La guiole

I den lilla staden Cluny i södra Bourgogne, dvs i det som var vår närmaste stad, finns en underbar liten inredningsbutik som heter La Maisonnée och ligger på 6, Rue de la Filaterie. Där har jag köpt många saker till vår hem. Bland annat gardinerna som nu hänger i hallarna nere i huset i Skåne ( jo vi har faktiskt två!) och tavlan i köket i Göteborg som syns här.

Intill finns ett quincaillerie (dvs en järnhandel) som jag just nu inte minns namnet på och där har jag köpt mina favorit knivar och gafflar. Normalt sett brukar jag inte gilla det färglada men när jag fick se de här, precis i samband med att vi flyttade hem, så kunde jag bara inte stå emot. Bestick från La guinole har jag alltid önskat mig och nu är jag så glad att ha dem!

På en duk av något provencalskt tyg (jag har ett helt skåp fullt med meter efter meter med tyg - DET såg jag till att få med mig hem i alla fall!) så är de bara så vackra. Dessutom så är de perfekta att skära upp en bit kött med. Nu gillar jag, i och för sig, inte kött särskilt mycket men barnen är stora köttälskare och då är det bra att ha ordentliga knivar, i alla fall nu när de är så stora att man inte längre behöver oroa sig för att de skall skada sig.

Visst är den lilla cikardan vacker och påminner om sommaren mitt i vintern!


Uhhhh..... vad jag längar till Frankrike igen! Kanske till påsk? De senaste 19 årens påskar har jag tillbringat där - finns det någon anledning att ändra på det?


Skulle vara Konstrundan på Österlen då .... möjligen. Den skulle jag ju också vilja uppleva när vi nu har den "hemmavid".

2 kommentarer:

  1. Förstår att du längtar dit när jag tittar på dina bilder.
    Har du fått armbandet än?
    Postades i förrgår.

    SvaraRadera
  2. Ja, visst, det kom med posten idag! Tusen tack, det är jättefint! Just nu är jag sjuk och hemma så det kändes extra uppmuntrande. Skall passa på att kila ner till Söderläge så snart jag frisknar till. Vi passerade förbi för en vecka sedan, KM och jag efter att ha varit på bio, men då var förstås butiken stängd. Såg dock ett av dina halsband i fönstret och det var bara så snyggt!

    SvaraRadera