söndag 15 mars 2009

Nu är den min!

Tålamod är inte min grej och dessutom så brukar jag inte ha tur, så när jag verkligen ville ha den där klänningen, som Johanna med bloggen Vintage lottar ut, så väntade jag inte, utan jag åkte dit, till "Shop around the corner" i Kinna. Men vi tar det från början ...

I går hade vi bestämt att barnen skulle tillbringa helgen hos de jämnåriga kusinerna i Floda. En jättestor "treat" när man inte har några barnvakter att ta till i normalfall ...

Min käre make och jag bestämde oss för att ta till vara på denna dag genom att besöka ett antal inredningsbutiker i Boråstrakten (nej, jag ljuger inte, min KM tycker också det här är kul och dessutom så gillar han att ha en glad och lycklig fru :-) ). Vi lämnade barnen i Floda och var i Borås vid 12-tiden. Första stoppet blev "Slott och koja", en trevlig butik i en charmig gammal grindstuga i utkanten av Borås. Mer chic än shabby, om ni förstår hur jag menar.

Efter det for vi iväg till Bettys, en butik som jag läst massor om. Nu hittar jag inte så bra i Borås, så vi körde fel och hamnade istället på Trandaredsgatan och dess butik "Blomster design". Men vilken fin liten butik för blommor och inredning. Jag blev jätteimponerad! Och billigt var allting också! Ett kanonställe som jag aldrig hört talas om förut.

Efter det blev förstås Bettys en rejäl besvikelse, sånt är ju livet. Förmodligen var det för att jag hade så höga förväntningar. Nej, här handlade jag faktiskt ingenting.

Efter det här ville jag bara se hur klänningen som finns för utlottning hos Johanna med bloggen Vintage ser ut i verkliga livet så vi tog vägen över Kinna. Maria, som äger den charmiga "Shop around the corner", skulle nästan stänga när vi kom men jag hann ändå shoppa ganska rejält. Klänningen som finns till utlottning är creme-färgad i storlek 40 och den var för stor för mig.
I storlek 36 fanns dock en ljust syrenlila variant och en sådan köpte jag med mig hem. En del annat smått och gott kom också med när jag ändå hade plånboken framme. Det här var en jättetrevlig upplevelse och hit kommer jag att återvända! Ofta! Maria gav mig dessutom ett vackert armband från Gemini i present!
Tusen tack, Maria! Fler sådan butiker!


Åter till Borås för en sen lunchmacka och ett besök på Hjärterum i centrala staden. En trevlig men aningen opersonlig butik mitt i centrum. På vägen till bilen hittade vi dessutom en bra brödburk på "Ränder och Trender" och bra väskor till tjejerna på Fait.

Behållningen av dagen var dock, om man skall summera det hela, besöket i Kinna. "Shop around the corner" kommer jag att återvända till även om det känns lite knasigt att man skall behöva åka från Gbg till Kinna för att hitta vad man söker -till verkligt vettiga priser!

Kvällen avslutade vi med ett besök på restaurang Smaka som ligger precis runt hörnet hemma. Även det besöket kändes mycket prisvärt. En kanondag, helt enkelt!

2 kommentarer:

 1. Vilken myyyyshelg ni har haft!

  Verkligen med betoning på mysigt. Du har ju shoppat jättefina saker. BButikerna som du varit i verkar underbara.....

  Ha en bra vecka

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Hejsan!

  Tack för besöket hos mig. Har kikat runt lite i din blogg. Trevlig lördagsutflykt till alla mysiga butiker i Boråstrakten. Jag tycker också att det ofta blir en besvikelse om man sett fram emot något, kanske får orimliga förväntningar då...

  Ha en bra dag /Heléne

  SvaraRadera