måndag 16 mars 2009

Klart!

Under de senaste veckorna har det stickats för det vilda här hemma. I och med att jag började sticka igen (efter ett upphåll på nästan 20 år!) så blev båda tjejerna intresserade och ville börja sticka de också. Mina nerver har satts på prov emellanåt men på det hela taget så har det gått bra. Både 9-åringen och 7-åringen stickar nu på var sin halsduk.

Min schal blev klar i helgen. Den är inte perfekt stickad och kunde varit lite större men på det hela taget är jag ganska nöjd. Nu längtar jag bara till garnaffären igen för att köpa lite mer KidSilk i någon annan läcker färg så att jag kan fortsätta. Med tanke på hur populär schalen är hos tjejerna så är det nog bästa att jag stickar åtminstone en till.

12 kommentarer:

 1. Thank you so much for your visit and for your nice words! Try to visit my web-shop if you'd like to buy something! Your blog is very nice and its name too!
  Have a great week!
  Hugs
  Vale

  SvaraRadera
 2. Roligt att du tittade in till mig så hittade jag hit. Ert hus är så fint, blev helt fascinerad av husen i södra Sverige då vi var dit i helgen!

  SvaraRadera
 3. Myyyysigt med små pärlor instickade. Jag tycker den blev jättefin.

  Duktiga du :)

  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Så vacker sjal !! och så mycket fint och intressant på denna blogg !!
  Nu skall jag kika vidare.
  Kul att du hittade till mig, det är så skoj med nya bloggvänner.
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 5. Åh vad mysigt med ett korsvirkeshus i Skåne. Jag är född i Skåne och det finns i mitt hjärta. Det är så himla vackert där nere!!! Den här årstiden är det väldigt vackert, helt underbart.

  Ha det bra!
  Kram L-L

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar sjal du har stickat ! Har du beskrivning till den ?? Jag har inte stickat på flera år , men nu känner jag genast för att börja igen . Vad för garn och stickor har du ? Tacksam för svar ! Kramar Susanne / den gamla skolan

  SvaraRadera
 7. Hej, jätte glad att du hälsade på hos mig!
  Vackert hus ni har! Skånes landskap är så vackert med sina öppna landskap, rapsfält m.m Österlen är fint!
  Kram Anne-Lee

  SvaraRadera
 8. Kul att du hittade mig , så att jag hittade dig =)
  Vad mysigt med stickning ,tyvärr har jag en armbåge som säger stopp emellan åt, men uj så sugen jag blir när jag ser din sjal.
  Sååå snyggt med pärlorna...

  En sjal är ett ganska lagomt projekt på tal om tålamod =)

  Ha det gott , på återseende !
  Sussi O

  SvaraRadera
 9. Susanne ville veta hur jag stickade schalen.

  Faktum är att jag tillslut stickade utan beskrivning. Jag började med en beskrivning som fanns i "Drömhem och Trädgård" för ett par nummer sedan, men det mönstret var så svårt att jag insåg att jag aldrig skulle klara det och samtidigt titta på TV eller så. I varje fall inte på kvällen när jag är trött. Så jag startade helt enkelt med att lägga upp 5 maskor och sedan sticka slätstickning. Sedan ökade jag i lite lagom tackt så att schalen fick rätt form. Pärlorna sydde jag på efteråt för att dölja ställen där det blivit lite ojämnt eller där jag ökat någon maska. Runt kanten virkade jag sedan en liten tunn kant med öglor (jag kan inte virka något annat). Garnet jag använde är KidSilk (75% mohair och 25% silke) och jag stickade på stickor 4,5.

  Lycka till med stickandet!

  Kram Nilla

  SvaraRadera
 10. Så roligt att du kikade in så hittade jag hit också! Vilken fin sjal du stickat å så härligt med de små pärlorna!
  Roligt också att tjejerna blev inspirerade! Min lilla tjej, som fyllde 5 år idag brukar också vilja hjälpa mig med pyssel och det kan vara väldigt tålamodsprövande, men samtidigt är det roligt att göra något tillsammans ;).

  SvaraRadera
 11. Tack för titten!:)
  Det är så rofyllt att sticka. Jag hade en intensiv stickperiod förra hösten då jag stickade en ullpläd i lappteknik.Puh, vilket projekt men kul var det.;)
  Din schal är superfin. Kul att barnen har hakat på också.

  Ha en skön helg!
  kram Camilla

  SvaraRadera
 12. Vad fint du stickar, det är ju så mysigt!
  Måste köpa lite söta garner:)
  ha en fin söndag
  kram

  SvaraRadera