tisdag 10 mars 2009

Det har varit mycket kristallkronor nu på olika bloggar nu så jag tänkte att jag skulle visa upp ett par av mina också.
I matsalen i Göteborg hänger den här kronan. Jag tror att den är tillverkad på 20-talet i Gränna (det är i alla fall vad jag minns av vad en gammal släkting till min man berättade för en massa år sedan). Takkronan har i alla fall tillhört barnen farfarsmor och vi ärvde den efter K:s faster som dog för drygt 10 år sedan.


I vardagsrummet i huset i Skåne hänger ytterligare en kristallkrona, Även denna har vi ärvt efter K:s farmor, men den här hade min käre make med sig i boet när vi flyttade ihop för drygt 20 år sedan.

En tredje, antik, ärvd kristallkrona brukade hänga i vårt sovrum men den blev tillslut så dammig att den hamnade i tvättstugan i huset i Skåne i väntan på storrengöring - och där ligger den ännu. Säga vad man vill om kristallkronor men de är inte lika lätta att rengöra som företagen som säljer rengöringspodukter låter påskina!

2 kommentarer:

 1. Vilka vackra kristallkronor. De var väldigt olika men så vackra båda två. Sen är det ju mycket roligare att ha dem om man ärvt dem av någon man känner.
  Håller med dig om att de är sannerligen inte lätta att rengöra.
  Nu är det full fart här! Det spikas för glatta livet i butiken. Nya mellanväggar nytt tak och även nytt golv ska det bli. Allt måste vara klart till slutet av April.
  Själv lägger jag order för glatta livet. Senast från Greengate. Porslin och textiler. Men fy vad dyrt det blir att handla från Danmark nu när vår krona ligger så dåligt.

  Hoppas du får en fortsatt härlig vecka!

  Kram Helen

  SvaraRadera
 2. Pj, vilka fina kronor du har, underbara.
  Vad roligt att du /ni gillar smyckena, jag blir så glad.
  Igår postade jag ett paket med smycken till Söderläge, bla det du såg i bloggen.
  Dom har ngn tjejkväll där på torsdag om du har möjlighet att gå dit.
  Kram

  SvaraRadera