torsdag 10 december 2009

Hur man gör en bûche!

Jag fick en förfrågan om recept på büche de Noël. Jo, jag har säkert något någonstans men det använder jag inte. En "äkta" fransk bûche brukar innehålla nötter eller mandel och det tål vi inte här i huset så jag brukar helt enkelt göra en vanlig rulltårta av något slag. Det är nämnligen dekorationen som är grejen! Kolla in det här klippet så förstår ni vad jag menar (ni får ursäkta det irriterande reklaminslaget i börjar, det gick att inte ta bort).

2 kommentarer:

  1. Taaack!

    Är det saffran i smeten som gör den gul? Är krämen smörkräm?

    Tror jag ska prova på att göra något liknande till tredje advent, roligt med något nytt för oss men som ändå är en jultradition i ett annat land

    Kram Lena

    SvaraRadera
  2. Hej Lena!

    I de färdigköpta franska som jag smakat har det varit smörkräm i, men ingredienserna har för övrig varierat väldigt. Själv gillar jag inte smörkräm något vidare så jag gör den med sylt i (om jag inte är riktigt lat och köper en färdig rulltårta, det går bra det med).

    Kram Nilla

    SvaraRadera