fredag 18 december 2009

Blinkar blå

Om ni visste vad jag är glad att vi skall till Skåne över jul - för där har vi inga grannar! Det har vi dock i Göteborg och våra grannar har dessutom ingen vidare smak. I alla fall inte när det gäller juldekorationer. Av någon outgrundlig anledning har de bestämt sig för att blinkande blått ljus är mysigt och ger äkta julstämning. Hela balkongen är invirad i en blinkande koboltblå belysningsslinga. Detta blinkande helvete ligger direkt utanför panoramafönstren i vårt vardagsrum och gör att hela vårt rum också blinkar blått. Kallt och blått och alla som befinner sig i rummet ser ut som vålnader. Jag gör mitt bästa med levande ljus och mysbelysning men allt blir bara blått - och blinkar!

Maken tar det lite lugnare och är inte riktigt lika irriterad som jag. Han går mest och nynnar på Adolfsson & Falks gamla låt (minns ni den?):

Kontrollen blinkar blå,
en signal för det säkra.
Kontrollen blinkar blå,
då är allt som det ska.
Om skärmen är normal
finns inga skäl att tveka.
När kontrollen blinkar blå,
då är allt som det ska.

Nåväl, det är bara den här helgen också sedan drar vi ner till Skåne. Där skall vi bara slappa och njuta. Möjligen att maken drar igång projektet med att ta ner tujan som växer alldeles in på vår ena gavel och vårt uterum. Vi har tänkt ta ner den länge och den håller på att irritera ihjäl maken. Tujor passar liksom inte ihop med gamla korsvikeshus (det gör inte sjöstensplattor heller, ett annat 70-tals inslag som skall bort). Dessutom så gillar vi inte att ha något så eldfängt alldeles inpå huset.


Tujan skymtar i högerkanten på bilden

Maken lär väl få fortsätta med Adolfsson och Falks låt:

Men i nattens tysta timmar har jag undrat
vad som händer där tekniken inte ser,
vad som döljer sig i tujaträdens skugga.
Och jag känner oron växa mer och mer.

Ha en trevlig helg! Själv skall jag fira att bloggen fyller 1 år idag!

5 kommentarer:

 1. Grattis på 1-årsdagen, lite försenat! Härlig blogg!

  /Eva

  SvaraRadera
 2. tack för titten in hos mig.
  Jag är helt klart förälskad i detta med vingårdar och Frankrike, Italien och den delen av världen.
  Har bara svårt att komma in i inrednings stilen. Jag är nog kvar i den svenska 1900 tals stilen. En del vitt en del omålat, en del brun och en del svart.
  Jag kör på med lite av varje, då min man vägrar att ha ett hel vitt hem.
  Men jag är glad ändå.
  Skulle verkligen välja skåne istället för blikande blått, jag hade ringt på och bett dom ta bort det, jag skulle inte klara lägenhetsliv pga att jag säger vad jag tycker om det är något som irriterar mig.
  må gott kram sara

  SvaraRadera
 3. Huset ser väldigt trevligt ut. Det är helt rätt att ta bort tujor och sjöstensplattor. Önskar er en trevlig jul och själv åker vi ner till österlen sent på julafton.

  SvaraRadera
 4. Kan förstå att det är otroligt irriterande med det blinkande blå ljuset , jag hade blivit galen !! Så fint och mysigt ert korsvirkeshus ser ut ! Klart ni ska fira jul i det vackra huset ! Önskar dig en riktigt god jul ! Kramar Susanne / den gamla skolan

  SvaraRadera
 5. Ha ha, detta jävelskap till blinkande och skinande i blått!! Kör nu lugnt ner till Skåne, Söderslätt och Österlen är nog de mest förekommande ställena i väderprognoserna dessa dagar. T o m lilla Haglösa nämndes idag då det var igenblåst 10 min efter att plogbilen passerat!!
  Njut av julen, ska själv vara ledig hela 9 dagar, känns otroligt lyxigt, hur skall det gå..;)!!
  Stora julkramen till dig!! /Therese

  SvaraRadera