onsdag 30 december 2009

Åter till Autun ... i tankarna

Hoppas ni alla, som till äventyrs läser detta, har haft en riktigt trevlig jul!
Hos oss blev den största (och mest oväntade julklappen!) fyra tolixstolar från barnens morfar. Ja, inte så att han hade köpt stolarna utan vi fick pengar att köpa något för och av en tillfällighet råkade vi på begagnade stolar till vrakpris i mellandagarna.


Morfar var med och vi kunde alla enas om att det här var ett gott köp(svetsningen på stolarna fick godkänt av morfar, f d licens-svetsare, så då är det inte illa :-).

Urnöjd är jag, som helst ville haft med mig stolar från Autun när vi flyttade hem. Autun ligger inte långt från Bissy där vi bodde och det är där Tolix-stolarna tillverkas. Nu har vi fyra hemma i alla fall och jag kan sätta mig ner och drömma mig tillbaka till ett Café i en av Frankrikes charmigaste avkrokar.

Nu skall jag sova lite och sedan måste jag (eller morfar, jag tror han volonterar ;-) ) måla köksbordet. Nu GÅR DET BARA INTE LÄNGRE utan nu måste det bli vitt!!!

2 kommentarer:

 1. Halloj!

  Vilken underbar julklapp!!!!

  Själv köpte jag faktiskt en Tolixpall till mig själv strax innan jul.

  Charmigt det låter med din längtan till det lilla caféet i en avkrok i Frankrike.

  Jag vill dela med mig av min lycka till dig och önska digg ett riktig Gott 2010!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Wow, vilken morfar du har - grattis till stolarna!! Hoppas ni hade det riktigt skönt här nere i Skåne där kölden tycks ha bitit sig fast riktigt rejält. Fördelen är i alla fall att solen tittar fram och himmeln är blå..;)!!
  kram Therese

  SvaraRadera