tisdag 21 april 2009

En fråga om gardiner

Med vårsolen infann sig plötsligt en längtan efter fler franska gardiner. Jag är normalt sett ingen vän av traditionella gardiner, i alla fall inte i små "stugfönster" som de vi har i Skåne, gardiner tar bort för mycket ljus (t o m gamla lakan blir "för mycket"). I några av våra fönster har jag dock hissgradiner i tunnaste muslin. De är aningen olika men alla broderade och dekorerade med knappar/pärlor/tofsar etc. Nu skulle jag gärna vilja få tag på fler. Är det någon som vet var man kan köpa något liknande i Sverige? Sy själv orkar/hinner jag defintivt inte, i alla fall inte just nu. De gardiner jag har köpte jag i min "favvoaffär" La Maisonnée som ligger på 6, Rue de la Filaterie i Cluny, men det är liiiite väl långt dit och de har ingen webshop.
Bilden är väldigt mörk och trist men klicka på den så ser ni bättre vad jag menar!

6 kommentarer:

 1. Det var verkligen en läcker gardin. Såå tunn!

  Underbart mönster och vilken längtan man får att åka till affären du pratar om i Frankrike....

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Åh vilken söt gardin! Jag är inte heller så mycket för gardiner. Många fönster här hemma är utan. Har hiss gardiner och något medd en drapering. Färdiga gardiner med tofsar alt pärlor vet jag ej. Däremot vet jag att Trapiche.nu har tofs och pärlbårder man kan köpa för att sedan sy fast!
  Ska hålla ha det i åtanke!
  Kram Anne-Lee

  SvaraRadera
 3. Åh ni verkar bo helt underbart, jag älskar skåne och gamla skånelängor. I sommar är det äntligen dags att åka neröver. Jag är född i Lund och har massa släkt kvar där. Ska bli så härligt att få njuta av allt fint. Måste till Haväng och den underbara stranden!

  Ha det bra!
  Kram l-l

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar gardin.
  Har dock inte sett någonting liknade i butik men jag ska hålla ögonen öppna!
  Kram Marith

  SvaraRadera
 5. Jeg er så glad for at du la igjen et beskjed til meg på min blogg! Nå fant jeg deg - og du så trivelig det var! Jeg må linka deg og komme på besøk til deg igjen, det var så mye jeg må lese. Det der om myggel i franske hus - det kjenner jeg til. Nå mer tar vi på en jakka til og forsøker holde ut med lite drag fra døren..... Vi hadde også problem med myggel.... (tror jeg det heter på svensk....) ;-)

  SvaraRadera
 6. Halloj!
  Underbara gardiner.
  Jag har köpt sånt tyg och sytt själv när vi bodde i en annan lgh och det köpte jag på http://www.systrarna.se/ en underbar tyg affär på Karlavägen i Sthlm.
  Ha en mysig helg.
  Kram

  SvaraRadera