söndag 12 april 2009

Åter från England

Nu är vi hemma igen efter en härlig påsk. Jag har ont i axlarna, käkarna och i tårna efter att ha spänt samtliga vid varje bilresa - men vi överlevde! Bilresorna var minst sagt en pärs. Inte mindes jag att vägarna är så smala i just Lake District och jag har ju ändå tillbringat väldigt mycket tid i Storbritannien och borde veta. Förmodligen beror det på att "alla" numera har en jeep eller en stor bred Mercedes. Å andra sidan mötte vi bussar och lastbilar precis överallt på vägar där det inte gick att möta en normal personbil men så har det väl alltid varit. Usch och tvi och vad glad jag är över att vara hemma på normalbreda vägar igen (och då skall ni komma ihåg att det minst sagt var trångt på byvägarna i södra Bourgogne ibland så vi borde vara varna). Hade vi bara haft en vänsterstyrd bil hade det förstås varit bättre ...

Våren var i alla fall långt kommen och lammen var hur söta som helst. Ett hittade vi i granngårdens trädgård, det var alldeles nyfött och navelsträngen hängde fortfarande ut ur mamman, något som fascinerade barnen.

Vad jag inte visste var att påsk-/pingstliljor växer vilda på de brittiska öarna. Vid påsktid har jag bara varit i London och andra stora städer och aldrig sett alla dessa fält av mer eller mindre vilda påskliljor tidigare. Fullständigt fantastiskt!

Inte var det mycket vi kunde få med hem men en del prylar (och roliga skyltar) fick vi rum med. Mer om detta senare.

Är det förresten någon som vet vad den här växten heter? På håll såg det ut som om det var rosor som blommade men det var det inte och inte heller rhododendron. Jag vet visserligen inte ett dugg om växter men den här, som blommar så överdådigt i april, har jag aldrig stött på tidigare det är jag ganska säker på.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Kikar in på din fina blogg ibland:) Det kanske är en Kamelia blomma som du visar på bilden. Önskar dig en fortsatt fin dag!
  Helene i Hamburgsund

  SvaraRadera
 2. Sååå härligt att spendera påsk i Lake district.
  Vi firade min mans 30 årsdag där(för många år sedan) och har bara goda minnen därifrån. Älskar Storbritannien över huvudtaget.
  Vid ett annat tillfälle när vi bilade runt i Skottland, såg vi mängder av just den blomman du visade på bild. Jag har faktiskt hela tiden trott att det var rhododendron???
  Kram Susanne

  SvaraRadera