tisdag 23 juni 2009

Lampor

Jag har blivit helt fascinerad av lampor på sista tiden. Helst hade jag naturligtvis velat ha en - eller flera! - Jielde-lampor men det kändes inte som läge för det just nu, trots allt (det är ändå, i nuläget, bara ett sommarhus vi pratar om så jag har liiite dåligt med argument, om man säger så ... ).Först trodde jag att det bara skulle vara att åka hem till pappa och hämta något snyggt i garaget men han hade nyligen gjort en utrensning och slängt de gamla skrivbords-/arbetsbordslampor jag hade i åtanke. Det var bara att bita ihop och fixa något annat. På ILVA hittade jag denna skapelse. Jag gillar finishingen och den passar bra på pianot (som nu har blivit stämt). IKEA har en snarlik skapelse men jag tycker inte alls att den är lika fin.

Till övervåningens arbetsrum har jag dock köpt en IKEA-lampa och jag tycker att den gör sig utmärkt där den står. Om skrivbordet skall målas eller inte tänker jag bestämma när golvet fått sig en omgång vit eller ljusgrå färg.

5 kommentarer:

 1. Hallojsan!

  Vilka underbara lampor du har köpt. Jag har letat efter såna gamla varianter på loppis ett bra tag nu, men det verkar hopplöst. Förr när man sprang runt på sina loppisrunder så har jag ett minne om att man såg dom titt som tätt,... men det finns väl fler än jag som har blivit förälskad i dom. får nog snart göra som du, köpa en nytillverkad. Det finns ju
  jättefina såna åxå ju.

  Ha det gott i solen Kraaam Cin

  SvaraRadera
 2. Vilja fina fynd du gjort! Det är svårt att få tag på sådana gamla lampor.
  Hittade en skomakarlampa som var väldigt speciell på Erikshjälpen för ett tag sedan. Tänkte sälja den i butiken men min man får sätt i en kabel, försöker hitta gamla kablar det var inte så lätt det heller.

  Läste att ni fick regn på er i midsomras ni också det haglade till och med en stund.
  Men nu har vi fått toppenväder. Så det är bara att njuta nu.

  Önskar dig en härlig helg!

  Kram Helen

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Ja men visst är det något speciellt med lampor.
  Kan villigt erkänna att jag snöat in på det på sistone.
  Fin blogg med inspiration.

  Ha en fin sommar,
  /Marie

  SvaraRadera
 4. Dom lamporna är såå fina när jag var på Ikea sist så var jag lite småsugen att köpa en.

  Ha det gott i värmen
  kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. There is a chance you are qualified to receive a $500 Ikea Gift Card.

  SvaraRadera