torsdag 26 november 2009

En vit trädgård?

Är det någon som på allvar funderat på att anlägga en helt vit trädgård - eller som kanske redan har en? Jag leker lite med tanken att åtminstone göra en av rabatterna helt vit nästa år (förutom på min New Dawn då, den vill jag inte ta bort och den är ju ändå nästan vit). Min lavendel kan jag inte leva utan så hela trädgården kan inte få bli vit.


En gång för en massa år sedan besökte jag Sissinghurst och Vita Sackville-West's "white garden" och den var magisk. På något sätt så har tanken på en helt vit trädgård följt mig sedan dess. Det kanske är dags nu. Fast å andra sidan kanske det blir lite konstigt mot den vita korsvikeslängan ... Nej, jag tror jag skall testa med den stora rabatten framför köksingången nästa år, där finns redan vit flox, vita rosor och en vit hortensia.

Läs mer om "the white garden" här.

fredag 20 november 2009

Dags att julpynta!


Dags att dra ner till Skåne igen. Måste ju ner och julpynta! Förmodligen kommer vi inte att resa ner igen förän julen är här och då jag vill inte komma fram till ett hus som inte är redo! Gran (eller åtminstone tall- och granris) får vi väl ta in då och julblommorna får jag väl ta med mig, men för övrigt skall det vara klart så att det bara är att tända brasan och njuta. Speciellt på landet är det så mysigt med ljusslingor och en massa tända stearinljus. I sta'n går det inte åt särskilt mycket ljus men på landet är jag storkonsument!

Zinkbrickan ovan tänkte jag fylla med mossa och något stort ljus. Kanske lite kottar också eller något annat trevligt från skogen. Sen skall barnen få hjälpa mig binda kransar till dörrarna, det brukar de tycka är skojigt.

Ha en riktigt trevlig helg!

måndag 9 november 2009

Tänkvärda ord


Den här kudden såg jag i ett butiksfönster i England i våras. Ångrar att jag inte köpte den. I och för sig är mina barn inte tonåringar ännu men ibland kunde man behöva en påminnelse om att det (förhoppningsvis) kommer en belöning så småningom för det tålamod man måste uppanama när det känns som motigast med barnuppfostran och ungarna trilskas som värst.